MARMARİSTE GEZİLECEK YERLER

    Marmaris bizim için çok ayrı bir yere sahip. Her tatilimizde mutlaka uğrayıp 2-3 gün kaldığımız bir yer. Haydi başlayalım! Koyların ayrıntılı videoları için çektiğimiz videolara bakabilirsiniz. Linkine Memolinoktacom sitesinden ulaşabilirsiniz .

    31.7.22

    Selimiye' den Marmaris' e yol alıyoruz yaklaşık 60 kilometre ve arabayla 1 saat 20 dakika sürüyor. Vardığımızda akşam oluyor haliyle oldukça acıkıyoruz. Biraz hesaplı olsun diye Marmaris kordon caddesinin bir arka sokağında kalan ''Dilek Balık'' da yiyoruz.

MARMARİSTE NEREDE YEMEK YENİR?

1.Dilek Balık
    2 çupra+ 3 meze + 2 kola + 1 su 425 TL ödedik. 
    Balık oldukça lezzetliydi ancak mezeler nispeten çok daha kolay yapılabilir mezelerdi. Ama bir akşam yemeği daha sakin ve lezzetli bir yerde yenmek istenirse burası tercih edilebilir.

2.Nil Balık

    Hemen Marmaris Limanda kordon boyunca uzanan restorantlardan biri. Hem büyük hem de güzel ve çok çeşitli mezeleri olan, servisi gayet başarılı ve kibar garsonları var. 

    Burada  1 çupra + 1 somon+ 3 meze (her biri 60 lira dan) +1 kola+ 1 su = 500 TL ödedik.

    Lezzet, kalite, ücret orantılıydı.

3.Kahve Dünyası

    Biz Starbucks değil Kahve Dünyası destekçilerindeniz. Türk malına destek olmak isteyen gruptanız. Sabah tekne turuna katılmadan Sandiviç- Limonata ikilisi yapmak istiyorsanız siz de, Netsel Marmaris Marina da hemen tekne turlarının kalktığı yerde burayı bulabilirsiniz. (2 sandiviç- 2 limonata =125 TL)

01.08.22

    Tekne turu öncesi erken kalkıyoruz. Kahve Dünyasından kahvaltılıklarımızı almak için. 

    Sabah 10.00 da kalkıyor tekneler. Biz her sene geldiğimizde tercih ettiğimiz gibi yine; Alladdin kaptanın, aşırı tatlı kızı ve eşiyle birlikte hizmet verdiği teknesindeyiz. Tekne bekar erkekleri almıyor. Gayet ailenizle rahatça denize girebileceğiniz, güneşlenebileceğiniz bir tekne.

    Doğan Güneş-Alaaddin Doğan teknemizin adı. Tekneye ulaşabileceğiniz numara 0542 457 96 60.

MARMARİS DE NEREDE DENİZE GİRİLİR?

1.Amos Koyu

    Marmaris' e 24 km uzaklıkta yer alıyor. Amos koyu ismini Amos Kalesi'nden almış. Amos Antik Kenti de burada. Su serin, taşlık, görüş mesafesi oldukça uzun. Tertemiz. Biz tekneyle geldik ancak karadan da gelinebiliyor. Yolu biraz virajlı. Dikkatli olmakta fayda var ama her şeye rağmen çekilebilir bir koy.

    Normalde plaja giriş ve şezlonglar ücretli. Ancak kendi sandalyeleriniz ve şemsiyenizle gelebilirsiniz. Restoranında yemek yerseniz otopark ücreti de almıyorlar.


                                                         Dron görüntümüz (Amos Koyu)

2.Çiftlik Koyu

    Marmariste denize girilmesi gereken yerlerde ilk üçe girebilecek bir koy burası. Marmaris merkeze biraz uzak olsa da mutlaka gidilip görülmesi gereken bir koy. Marmaris merkeze yaklaşık 35 km. Buranın yollu da oldukça virajlı. Biz buraya ulaşmak için de tekne turunu tercih ettik:) Siz tekne turunu ya da Marmaris'ten kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz. Ama en kolayı tekne turu emin olun:)

    Denizi müthiş berrak, öyle ki şnorkelle denizin altına o kadar uzun süre bakmışım ki sırtım kıpkırmızı oldu. Şnorkel ve gözlükleri unutmayın.


                                                     Dron görüntümüz (Çiftlik Koyu)

3.Gebe Kilise 

    Marmaris'e 58 km uzaklıkta bulunur. Marmaris' in en efsane koyu tartışmasız. Turkuaz mavisi o kadar etkileyici ki! Koyun uç noktasında kiliseye ait olduğu düşünülen harabeler de bulunmakta. Karadan ulaşım oldukça zor olduğundan tekne turunda bu koyu rotasına alan bir tekneyi tercih etmekte fayda var.

                                                                
                                                         Dron görüntümüz (Gebe Klise)

4.Armella Koyu

    Sadece ile gidilebiliyor bu koya. Marmaris de denize girilecek yerlerde gebe kliseden sonra sevdiğimiz 2. koy oldu burası. Çıplak gözle koyun 6-7 metre derinlikte görüş mümkün. Aşağıda da dron görüntümüzü göreceksiniz. Muhteşem berraklığı fotoğrafta da gayet açık ve net. 


                                                       Dron görüntümüz (Armella Koyu)

5.Kadırga Korsan koyu 

    Tekne turumuzun son durağı Kadırga Koyu. Kalbi andırdı bize yukardan çektiğimiz görüntüler. Bunanın da denizi güzel ve cam gibiydi. Son durak olmasına ve tüm enerjiler bitmiş olmasına rağmen bu güzelliği gören herkes bir anda denizdeydi.


                                                 Dron görüntümüz (Kadırga-Korsan Koyu)

 MARMARİSTE GEZİLECEK YERLER

1. Marmaris Kalesi

Marmaris merkezde bulunan kale, isminden de anlaşıldığı üzere bir zamanlar kale duvarlarının içinde kalan, kalenin etrafında birkaç sokağı kapsıyor. Kaleiçi’nin, begonvillerle ve tek katlı  panjurlu evlerle süslü, daracık, yer yer merdivenli taş sokakları çok şirin, bir akşam yemek sonrası geziebilir.

     Herodot, bu bölgede şehir surlarının ilk olarak M.Ö. 3.000’lerde yapıldığını söylüyor. O zamanlar bir Karia Kenti olan Physkos’ta yani bugünkü Marmaris’te ilk kale M.Ö 2.000 yılında inşa ediliyor. İlk kalenin yerine önce M.Ö 1044 İyonlar bir kale yapıyor. Daha sonra bu kale de Makedonya Kralı Büyük İskender’in Marmaris’i fethetmesiyle birlikte onarım görüyor.

    M.S. 17.yy’da Muğla’yı gezen Evliya Çelebi de Seyahatnamesi’nde, bugünkü kalenin 1522 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından Rodos seferi sırasında yaptırıldığından ve buranın bir askeri üs olarak kullanıldığından bahsediyor. 1914’de yani 1. Dünya Savaşı sırasında, bir Fransız savaş gemisinin top atışları ile kale büyük ölçüde zarar görüyor. 1980-1990 yılları arasında restore edilerek müze haline getirilen kale, bügün 5000 yıllık tarihiyle Marmaris merkezin en önemli değeri.

 


Fotoğraf Kaynak: commons.wikimedia.org

2. Barbaros Caddesi

Marmaris Kalesi’ni Netsel Marina' ya (limanda bulunan bir alışveriş merkezi-aradığınız her şeyi burada bulabilirsiniz) bağlayan denize sıfır yürüyüş yolu. Burada sıra sıra yemek yiyebileceğiniz balık restoranlarını bulacaksınız. Bu yolun arka paraleli ise barlar sokağı.

3. Atatürk Caddesi Kordon Boyu

Atatürk Caddesi diye geçen bu yürüyüş yolu ise Halk Plajı’nı Marmaris Kalesi’ne bağlayan yol. Yol boyunca bisiklet yolu, yürüyüş yolu olan gece gündüz bir sürü insanın yürüdüğü yol. Dondurmanızı yiyerek gezebileceğiniz bir cadde. Yolun sahil tarafında halk plajı var.

4. Barlar Sokağı (39. Sokak)

Marmaris gece hayatı deyince akla burası gelir. Sağlı sollu barlar, gece kulüpleri- Saat 04.00 e kadar açık buralar (Club Arena/ Tiger/ Davy Jones...), canlı müzik mekanları ile dolu. Daha çok yarı çıplak dansçı kızların boy gösterdiği, oldukça görüntülü daha çok gece hayatı görmemiş insanların boy gösterdiği bir cadde. Biz sevemedik, çok güvensiz geldi bize burası.

5. Turistik Kapalı Çarşı

Marmaris merkezin en kalabalık noktası Kapalı Çarşı.  Mücevher, hediyelik eşya, halı ve kilim, giyim mağazaları, yöresel ürünler satan dükkanlar ve aktarlar ağırlıkta. 






Yorumlar