AKYAKA' DA GEZİLECEK YERLER

02.08.22

    Marmaris de değil de bu sefer de Akyaka da tekne turu yapmak istiyoruz. Oranın koylarını keşfetmek için yola çıkıyoruz. Marmaris' ten  arabamızla 30 km yaklaşık yarım saat sürüyor yolculuğumuz. Yolda Akyaka' ya varmadan hemen sağda aşıklar yolunu görüyoruz ve fotoğraflamadan geçemiyoruz. Hele ki aşıklar yoluna gelmişken yolun sonundaki Akçapınar tostçusuna uğramadan gidilir mi hiç?

1.Akçapınar Tostçusu

    Akyaka 'da Akçapınar Tostçusu' nda 2 tost+1 ayran+ 1 çay =88 TL ( 1 tost 35 tl). Ama çok lezzetli kesinlikle değer, mutlaka salçalı karışık tostunu deneyin.

2.Akçapınar Amazon Kanosu

    Tostlarımızı yedikten sonra akşam yapmayı planladığımız, hemen tostçunun yanında  Akçapınar Amazon Kanosunu görüyoruz. Geçen sene de yapmıştık. Kano turu yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor. Kano sürmekten yorulursanız, kanonuzu bırakıp sizi takip eden tekneye de binebiliyorsunuz. Ve turun sonunda +5 derece  ve %60 ı sodalı olduğunu sonradan öğrendiğimiz Azmak Nehrine atlıyor ve yüzüyorsunuz:)Nehir oldukça berrak ve tertemiz. Buraya kadar geldiniz, Azmak Nehrine girmeden asla buradan dönmeyin. Biz ilk girdiğimizde donduk ama asonra sudan çıkamadık. O kadar mutluyduk ki o sıcakta çok iyi gelmişti. Ama eve döndüğümüzde kaslarımız hala titriyordu:)

    Kişi başı 150 TL bu kano turları. Buz gibi suda yüzme molası ve kano keyfi. Mutlaka ama mutlaka bu yüzden bu kano turunu yapmalısınız. Yanınıza deniz ayakkabılarınızı, havlunuzu ve yedek kıyafetlerinizi almayı unutmayın. Sizinle gelen tekne eşyalarınızı teslim alıyor. Daha çok yerli turist gördük Akyaka' da. Bu da bizi mutlu etti açıkçası. Diğer yerlere göre çok daha uygundu fiatlar.

    Biz nereye gidersek gidelim öncelikle o yerde tekne turuna katılıyoruz.  Çünkü bir günde 5 koyu bitirebilmeniz imkansız.

    Eveeeet, Akyaka'daki tekne turumuza gelirsek. Biz  Akyaka' da Akkaş-1 tekne turunu tercih ettik. Kaptanın numarası 05324145653. Kişi başı 300 TL. Tüm tekne turlarımızın içinde yemeklerine bayıldığımız, balığından makarnasına kaşık kaşık yediğimiz bir turdu:)

AKYADA NEREDE DENİZE GİRİLİR?

    Akyaka; Gökova Körfezi’nin incisi. Son yılların en gözde tatil yerlerinden. Bu körfez boyunca koy koy gezmenin de en pratik yolu tabi ki de tekne turu yapmak.

1.Ziraatçiler koyu

    Kara yoluyla ulaşılamıyor maalesef bu koya. Denizi turkuaz, berrak suya sahip. Yanınızda şnorkelinizi getirip bu berrak suyun altını keşfetmeyi ihmal etmeyin.
    Burası çok rüzgarlı olduğu için dron görüntüsü maalesef alamadık.

2.Gelibolu Adası-Su Altı Mağaraları- Tavşan Adası

    Gökovanın en büyük balıklarnı görebileceğiniz bir koy burası. Suyun altında mağaralar bulunuyor. Mağara 4-5 metre derinlikte normalde dalgıçlar bir ucundan girip, diğerinden çıkıyor. Biz denedik ancak asla dalamadık :) Kaptanın dediğine göre mağaraların bir ucu Sedir Ada'sına kadar uzanıyormuş. Adada bolca keçi ve tavşan görebilirsiniz.



Gelibolu Adası Dron Görüntümüz



Burada Deniz altı Mağara Dron Görüntümüz


3.Yunus koyu-kestaneler var dikkat


Yunus Koyu Dron Görüntümüz

4.Sedir adası-Kleopatra Plajı

    Kleopatra Plajı için bile sırf bu tura katılanlar vardı. Biz bu plaja geçen sene Müzekart ile girmiştik. Ancak bu sene bu kaldırılmış. Giriş ücreti kişi başı 125 TL. Bembeyaz kumlara sahip çok özel bir plaj. Efsaneye göre Romalı komutan Antonius sevgilisi Kleopatra için bu özel kumları Mısır’dan gemilerle getirtmiş :) Arkeolojik ve sit alanı olarak koruma altında burası. Buraya iki şekilde gelinebilir. Ya bizim yaptığımız gibi Akyaka'dan kalkan tekne turlarıyla ya da Çamlı Köyü'ndeki iskeleden kalkan teknelerle doğrudan adaya gitmek.



Kleopatra Plajı Dron Görüntümüz


5.Lacivert koyu

    Suyun renginden almış bu koy ismini. Yüzerken irili ufaklı bir sürü balık sürülerini izlediğimiz bir koydu burası. Burası oldukça serin ama bir o kadar da mavinin her tonunun bize eşlik ettiği balıklarla yüzdüğümüz bir yüzme molası oldu bizim için.



Lacivert Koy Dron Görüntümüz




Yorumlar